Home > Cum cumpar

Cum cumpar

   CONDITII GENERALE DE VANZARE

 

Conditiile generale de vanzare prezentare mai jos se aplica tuturor comenzilor care ne parvin de la data semnarii contractelor de colaborare sau de la data primirii, emiterii cataloagelor de produse sau a informatiior comerciale.

 

Modificarea conditiilor generale de vanzare se face cu preaviz sau cu acordul scris al partenerilor.

 

1.Preturile produselor sunt exprimate in EURO si nu au TVA-ul inclus. Cursul de schimb folosit pentru conversia preturilor in RON este cursul BNR aplicabil la data facturarii pentru termen de plata de maxim 30 zile si cursul BNR + 2% aplicabil la data facturarii pentru termen de plata ce depaseste 31 de zilele. Neindeplinirea obligatiilor de plata a facturilor emise de SIEL INVEST la termenele stabilite si acceptate de cumparator, atrage blocarea livrarilor de echipamente pana la plata integrala a restantelor. Orice plata prevazuta se considera efectuata numai in cazul in care suma respectiva ( cu titlu de pret, TVA sau penalitati de intarziere) este evidentiata in contul bancar al SIEL INVEST (in cazul platilor prin virament) sau in casieria acesteia (pentru plati in numerar).

 

Pentru comenzi mari sau pentru proiecte speciale preturile produselor vor fi negociate, iar conditiile de vanzare pot fi adaptate situatiilor specifice, cu acordul partilor.

 

2. Conditiile de livrare: vanzatorul poate livra o comanda in totalitate intr-o singura etapa sau in etape succesive, fara ca cel care cumpara sa fie indreptatit sa anuleze total sau partial comanda. Cumparatorul va fi informat de continutul fiecarei livrari.

 

3.Transport: Transportul produselor se va face prin mijloace proprii fie ale vanzatorului fie ale cumparatorului, fie prin "curieri specializati". In cazul in care cumparatorul doreste sa asigure transportul echipamentelor, acestea vor fi ridicate si transportate de la sediul vanzatorului de catre cumparator, in termen de maxim 5 zile de la confirmarea disponibilitatii in stoc.

 

Nota: Cheltuielile de expediere, incarcare, transport si alte cheltuieli ocazionate de livrarea echipamnentelor vor fi suportate de cumparator. Taxa de transport perceputa de SIEL INVEST este de echivalent a 3 EURO exclusiv TVA.

 

4.Ambalarea:in mod normal ambalarea produselor este gratuita in cutii de carton. Daca se solicita ambalaje speciale, acestea vor fi facturate clientului.

 

5.Reclamatiile:eventualele reclamatii referitor la cantitatea si tipul de produse expediate vor fi transmise in scris la sediul societatii in termen de 30 de zile de la data facturarii.

 

6.Garantia: SIEL INVEST asigura garantia echipamentelor pe o perioada de 24 de luni de la data livrarii conform "Conditiilor generale de garantie" - mentionate pe factura.

 

7.Plata: la plata in avans sau cu instrument de plata pe loc se acorda un doscount de 2%; la depairea termenului de plata de 30 de zile se va plati valoarea neta a facturii, la care se adauga 2% la fiecare 30 de zile de intarziere, alte modalitati de plata vor fi stabilite pe baza de contracte individuale intre vanzator si cumparator.

 

Pentru intarzieri de plata de peste 60 de zile se vor lua masuri pentru blocarea altor livrari de produse si se va incerca recuperarea sumelor restante prin mijloace pe care legea le pune la dispozitie.

 

8.Legea aplicabila: legea contractelor este legea romana. Forul competent va fi cel din localitatea furnizorului.